Politika zasebnosti

Vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, skrbno varujemo skladno z zakonodajo, ki ureja to področje. V tej Politiki zasebnosti vam podajamo informacije o obdelavi vaših podatkov in vaših pravicah v zvezi s tem.

Upravljavec in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je HPG Brežice, d. o. o., Gornji Lenart 28a, 8250 Brežice. Oseba, odgovorna za varstvo podatkov, je dosegljiva na elektronskem naslovu dpo@kostak.si. Z njo lahko stopite v stik glede obdelave vaših osebnih podatkov in uresničevanjem vaših pravic na podlagi veljavne zakonodaje, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Namen obdelave in pravne podlage

Izpolnitev kontaktnega obrazca

Pri oddaji povpraševanja, vprašanja ali mnenja bodisi preko kontaktnega obrazca bodisi preko kontaktnih elektronskih naslovov ali telefonskih klicev nam boste zaupali svoje osebne podatke, ki jih bomo skrbno varovali in uporabili za namen za katerega so nam bili posredovani. V tem primeru bomo obdelovali vaš e-naslov in informacije, ki nam jih boste zaupali v komunikaciji. Vaše osebne podatke obdelujemo do izpolnitve namena, tj. odgovora na vaše povpraševanje, vprašanje ali mnenje oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe. Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen v primerih, ki jih določa zakonodaja.

Facebook in YouTube vtičnik

Na naših računih na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in YouTube, lahko z nami neposredno stopite v stik preko funkcij za komentiranje, pošiljanje sporočil in klepet. Informacije, ki nam jih boste na ta način poslali, bomo obdelovali izključno za namen obravnave vašega komentarja, zahteve oziroma vprašanja.

Na podlagi zakonitega interesa imamo pravico upravljati naše račune na družbenih omrežjih in vsebine, ki jih na njih delimo, sodelovati z obiskovalci in odgovarjati na vaše zahteve.

Poleg tega naša spletna stran uporablja Facebook in YouTube vtičnik. Ko obiščete našo spletno stran, se po vtičniku vzpostavi neposredna povezava med vašim brskalnikom ter Facebook in YouTube strežnikom. Ko uporabljate storitev, ki uporablja vtičnike, so lahko podatki neposredno preneseni iz vaše naprave upravljavcu družbenega omrežja (Facebooku in YouTube). Na podatke, ki jih zbira vtičnik, nimamo nobenega vpliva. Če ste prijavljeni v navedena družbena omrežja, je vašo uporabo storitve mogoče povezati z vašim računom v teh družbenih omrežjih. Če imate interakcije z vtičniki, na primer tako, da všečkate, sledite ali delite z drugimi, ali vnesete komentar, so lahko podatki samodejno prikazani v vašem profilu v družbenem omrežju. Tudi če niste prijavljeni v račun družbenega omrežja, je mogoče, da vtičniki upravljavcem družbenega omrežja pošiljajo vaš IP naslov. Prosimo, da pri uporabi naših storitev to upoštevate.

Izrecno poudarjamo, da nimamo vpliva na obseg, naravo in namen obdelave vaših osebnih podatkov, ki jih opravlja ponudnik storitev družbenega omrežja, zato vas na tem mestu napotujemo na politike zasebnosti ponudnikov storitev družbenih omrežij.

 

Politike zasebnosti so dostopne na spodnjih povezavah:

Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/

YouTube: https://www.youtube.com/howyoutubeworks/our-commitments/protecting-user-data/

Obisk spletne strani

Spletna stran deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletne strani. Ti podatki so IP številka, čas obiska, vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, vsakokrat prenesena količina podatkov, spletna stran, s katere prihaja zahteva, brskalnik in podobno.

Tako zbrane (osebne) podatke zbiramo s pomočjo piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo bolj invazivnih piškotkov vprašali za vašo privolitev. Več o politiki nameščanja piškotkov na naši spletni strani si lahko preberete v poglavju o piškotkih.

Pravna podlaga za obdelavo zgoraj navedenih podatkov je naš zakoniti interes, in sicer da se zagotovi varnost omrežja in informacij, tj. omogoči zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Rok hrambe je omejen do dosega namena, za katerega se zbirajo zgoraj navedeni podatki.

Tako zbrane osebne podatke obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi osebnimi podatki uporabnikov naših spletnih strani ter ne izvajamo nobenega profiliranja.

Uporabniki osebnih podatkov

Posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupamo našim poslovnim partnerjem (obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo v našem imenu in pod nadzorom ter izključno v mejah našega pooblastila ter skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej Politiki zasebnosti. Posredovane podatke omenjeni partnerji skrbno varujejo in jih ne uporabljajo za lastne namene.

Pravice posameznikov

Kot posameznik lahko uveljavljate naslednje pravice: preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na dpo@kostak.si.

Pravica do vložitve pritožbe

Pravico imate vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če menite, da se vaši osebni podatki neutemeljeno shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Kontakt:


Republika Slovenija
Informacijski pooblaščenec
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

PIŠKOTKI

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki ste jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Ta spletna stran uporablja piškotke

Zakaj so piškotki pomembni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, tako se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več – kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani ter ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Kako uporabljamo piškotke?

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, mobilna naprava) in prilagajanje prikazane vsebine, za spremljanje obiska, kar nam omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin, stalno izboljševanje spletnih strani in razumevanje vaših potreb, ter za namene zagotavljanja ustreznega delovanja spletne strani.

Katere vrste piškotkov ločimo?

Nujni piškotki

Nujni piškotki so nujni za delovanje spletne strani, saj brez njih stran ne bi delovala. Nastavijo se, ko s spletno stranjo opravite kakršnokoli interakcijo, uporaba teh piškotkov je samodejna in jih ne morate ponastavljati.

Analitični piškotki

Analitični piškotki se uporabljajo za zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne strani. Ti piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo in pomagajo uporabnikom hitreje priti do želenih informacij. Analitične piškotke uporabljamo skupaj z orodjem Google Analytics, s katerim zagotavljamo anonimizacijo osebnih podatkov. Anonimizacija podatkov z rešitvijo Google Analytics ni reverzibilna, kar pomeni, da na podlagi anonimnih podatkov ni mogoče v obratni smeri povezati ali kakorkoli identificirati posameznega uporabnika. Kot rezultat postopka tako prejmemo popolna statistična poročila o obiskanosti in aktivnostih na naših spletnih straneh, podatkov o uporabniku pa ne moremo uporabiti v druge namene, saj je uporabnik s to rešitvijo popolnoma anonimen. Google Analytics nam v skladu z zakonskimi zahtevami omogoča sodelovanje z zunanjimi ponudniki spletne analitike brez kritičnih vplivov na relevantnost pridobljenih metrik. Uporabljamo lastne spletne piškotke ("1st party cookies"), kar pomeni, da jih lahko servira in bere samo naše spletno mesto, ne pa tudi tretje osebe (npr. Google). Kljub temu, da so prejeti podatki anonimizirani in da jih ni mogoče povezati z določenim ali določljivim uporabnikom, vam nudimo možnost, da prepoveste uporabo piškotkov te skupine.

Ciljni piškotki in oglaševalski piškotki tretjih oseb

Ciljni piškotki in oglaševalski piškotki tretjih oseb beležijo vaše obiske naše spletne strani, podstrani, ki jih obiščete, članke, ki si jih ogledate, in povezave, na katere kliknete. Ti piškotki pomagajo objavljati vsebine na spletni strani, ki ustrezajo vašim interesom in ki smo jih prepoznali na podlagi podstrani/povezav, ki ste jih obiskali, in člankov, ki ste jih prebrali.

Seznam piškotkov

 

Analitični piškotki

Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletne strani za izboljšanje njene privlačnosti, vsebine in zmogljivosti. Uporaba poteka samo z vašim soglasjem in le pod pogojem, da teh piškotkov niste onemogočili.

Oglaševalski piškotki

Zaradi potreb vedenjskega oglaševanja se lahko ob uporabi naše spletne strani na vaš računalnik namestijo tudi oglaševalski piškotki, ki prihajajo od zunanjih oglaševalskih podjetij in se uporabljajo za zbiranje informacij o spletnih straneh, ki jih obiščete. Uporaba poteka samo z vašim soglasjem in le pod pogojem, da teh piškotkov niste onemogočili.

Ime piškotka Trajanje piškotka Opis piškotka
Zahtevano, Nastavitve, Statistika, Trženje 1 leto Shranjuje nastavitev ali je uporabnik dovolil/zavrnil določeno skupino piškotkov.
_ga, _ga_* 2 leti od namestitve/posodobitve Beleži statistiko obiskanosti spletne strani.
_gat 10 minut od namestitve/posodobitve Beleži novega uporabnika ali novo sejo.
_gid 24 ur od namestitve/posodobitve Beleži in razlikuje uporabnike za analizo obiskanosti spletne strani.
Google ReCaptcha 1 leto Zagotavljanje varnosti in preprečitev zlorabe kontaktnega obrazca.

 

Upravljanje nalaganja oglaševalskih piškotkov lahko urejate na:

www.youronlinechoices.com/sl/your-ad-choices

Nastavitve piškotkov

Dovoljeni piškotki:

Upravljanje piškotkov

Razen nujnih lahko za ostale piškotke sami določite, ali jih želite shranjevati na vaši napravi. Nastavitve piškotkov lahko določate in nadzirate v brskalniku, ki vam omogoča tudi izbris piškotkov z vaše naprave:

• Chrome
• Firefox
• Microsoft Edge
• Microsoft Internet Explorer
• Opera
• Safari